duminică, 5 iulie 2015

Studiu: Eliminarea dozei zilnice de zahăr poate stopa sau chiar vindeca infecția HIV

Un  nou studiu a evidențiat  nevoia de dulce a virusului.

Cu toții știm despre beneficiile consumului moderat de zahăr. Mai mult, cercetătorii spun că dacă HIV suferă o deprivare totală de zahăr, aceasta îl poate opri din dezvoltare. Când virusul pătrunde într-o celulă imunitara activă, își preia energia din zahăr și nutrienți ca să se poată înmulți. Teoretic, dacă îi tăi rezerva de zahăr, HIV nu se mai poate replica în interiorul celulei. 

Cercetătorii de la Universitatea Vanderbilt și Universitatea de Medicină Northwestern, afirmă că au identificat o modalitate de a opri conducta de zahăr către celula imunitară, acest lucru putând duce la înfometarea virusului. 

„Este esențial să căutăm și să găsim mereu noi modalități de a bloca dezvoltarea HIV, pentru că acest virus dezvoltă mutații continuu” afirmă Harry Taylor, cercetător de la Northwestern Medicine's HIV Translațional Research Center. „Un medicament care este utlizat pentru infecția HIV astăzi poate să nu mai fie la fel de eficient câțiva ani mai târziu, pentru că HIV se modifică în așa fel încât să păcălească medicatia”.

Această nouă abordare are câteva beneficii notabile, inclusiv aplicarea ei pentru tratamaentul cancerului (o altă afecțiune unde zahărul este important) precum și reducerea deteriorării organelor interne la pacienții care trăiesc cu HIV. HIV cauzează o înmulțire anormală a celulelor imunitare, care poate cauza în timp inflamarea și vătămarea organelor interne, chiar și la pacienții care sunt aderenți la tratament.

„Aceasta descoperire deschide noi perspective pentru studii ulterioare, pentru a rezolva problemele actuale persistente în tratarea infecției HIV: evitarea rezistenței virusului la tratament, descreșterea inflamației care duce la îmbătrânire prematură, și poate itr-o zi chiar la vindecarea infecției HIV”, afirmă Richard D'Aquila, director al Northwestern's HIV Translațional Research Center.

Sursa: Plus 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu