marți, 2 iunie 2015

Danemarca: camerele de consum au un succes răsunător

Camerele de consum deschise pentru Consumatorii de Droguri Injectabile în urmă cu doi ani și jumătate, au înregistrat un succes răsunător.  

În cele trei centre din Copenhaga, Aarhus și Odense s-au efectuat mai mult de 355.255 de injectări. De la deschiderea din 2012, 301 persoane au ajuns la supradoză, dar nici una dintre ele nu a decedat. 

Ministerul Sănătății a găsit acest text, lăsat de unul dintre beneficiarii Camerei de Consum. “Trebuie să ne asumăm că mediul steril și personalul calificat din camerele de injectare au avut un mare impact

“Dacă intoxicațiile severe sau supradozele ar fi avut loc în afara Camerelor de Consum, nu ar fi fost posibil să intervenim pentru a oferii tratamentul de urgență, și cu siguranță nu la fel de repede.  

 Ace mai puține pe stradăƒ
 
Camerele de Consum din Danemarca au 4372 utilizatori înregistrați, iar mulți dintre ei sunt străini din alte țări scandinave și Europa de Est. 

La sfârșitul anului 2014, reprezentanții cetățenilor de la Municipalitatea din Copenhaga au căzut de acord ca una dintre camere să funcționeze și pe timpul nopții.  

Reprezentanții poliției au spus că rata seringilor folosite și aruncate pe stradă a scăzut cu 70 - 80 la sută, de la deschiderea acestor camere.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu