marți, 18 noiembrie 2014

Comunicat de presă - Lansarea toolkit-ului ”See Us: Women Take a Stand on HIV”

IAPAC, HIV Advocates şi AbbVie lansează instrumente pentru întărirea dialogului dintre femeile care trăiesc cu HIV şi furnizorii de servicii medicale, în anticiparea Zilei Mondiale de Combarere a HIV/SIDA

Femeile iau poziţie pentru a îmbunătăţi servciile medicale pentru persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA în întreaga lume

WASHINGTON, 17 noiembrie 2014 /PRNewswire/ -- Asociaţia Internaţională a Doctorilor Specializaţi în Tratamentul SIDA (IAPAC), în colaborare cu un Comitet director global concentrat pe problemele femeilor care trăiesc cu HIV/SIDA, lansează o serie de instrumente de comunicare pentru a întări dialogul dintre furnizorii de servicii medicale şi femeile afectate de HIV. Aceste instrumente, lansate în anticiparea Zilei Mondiale de Combatere a HIV/SIDA, 1 decembrie 2014, au fost create pentru a îmbunătăţi relaţia dintre femeile care trăiesc cu HIV şi furnizorii de servicii medicale de specialitate.

Această serie de instrumente de comunicare este prima resursă dedicată pacienţilor, dar şi furnizorilor de servicii medicale ce a rezultat din campania See Us: Women Take a Stand on HIV (See Us), o campanie globală iniţiată în 2013, menită să îmbunătăţească vieţile femeilor care trăiesc cu HIV/SIDA. Iniţiate de IAPAC, aceste instrumente au fost dezvoltate în colaborare cu un comitet director format din femei care trăiesc cu sau sunt afectate de HIV/SIDA şi comunitatea medicală. Instrumentele oferă îndrumare pentru problemele medicale ale femeilor, mereu în schimbare.

Sunt incluse informaţii despre bunăstarea mentală şi fizică, opţiunile de protecţie şi îngrijire, precum şi alte subiecte importante, precum şi modalitatea în care acestea se schimbă pe parcursul vieţii. Este disponibil un ghid separat pentru fiecare stadiu din viaţa unei femei - adolescenţă, sarcină, menopauză şi dincolo de menopauză, cu versiuni diferite pentru pacienţi şi cadre medicale.

„Femeile care trăiesc cu HIV/SIDA sunt o comunitate extrem de neglijată. Este nevoie de resurse noi care să faciliteze şi să îmbunătăţească dialogul dintre femeile afectate de HIV şi cadrele medicale”, declară Imane Sidibe, Director asociat pentru Iniţiative strategice în cadrul IAPAC şi membru al comitetului director See Us. „Sperăm că aceste instrumente vor servi drept catalizator puternic pentru schimbările în direcţia îmbunătăţirii serviciilor medicale şi asigurării sprijinului şi îngrijirii de care au nevoie femeile.”

Aceste instrumente sunt disponibile în şapte limbi (engleză, română, italiană, spaniolă, poloneză, rusă şi franceză) şi, graţie unui efort colectiv, vor fi distribuite în ţările din întreaga lume şi pe pagina de internet IAPAC (www.IAPAC.org/seeus).

Femeile afectate de HIV/SIDA reprezintă 49% din populaţia adultă afectată de HIV/SIDA la nivel global.1 Incidenţa este în creştere din cauza lipsei de conştientizare, a stigmatului, a discriminării, a sexului, a violenţei şi a altor probleme. Aceste probleme se traduc adeseori în bariere semnificative care le împiedică să încerce să prevină, să apeleze la teste, îngrijire şi servicii medicale. Toate persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA au nevoie de îngrijire în conformitate cu nevoile individuale şi acest lucru este cu atât mai adevărat în cazul femeilor, ale căror nevoi de îngrijire se schimbă pe măsura trecerii anilor.

„Fiind o femeie care trăieşte cu HIV/SIDA de mai bine de un deceniu, ştiu importanţa resurselor cuprinzătoare şi a asistenţei”, declară Kamaria Laffrey, consultant HIV/SIDA, voluntar comunitar în servicii medicale şi membru al comitetului director See Us. „Am creat aceste instrumente de comunicare pentru a ne asigura că toate femeile afectate de HIV/SIDA sunt încurajate să caute informaţii şi să se implice în dialoguri semnificative cu cadrele medicale, pentru a se asigura că primesc cea mai bună îngrijire.”

Pentru a afla mai multe despre instrumentele de comunicare şi See Us, vizitaţi www.IAPAC.org/seeus şi următiţi hashtag-ul campaniei #WomenofHIV pe reţelele sociale pentru a lua parte la conversaţie.

Despre See Us: Women Take a Stand on HIV

See Us: Women Take a Stand on HIV (See Us) este o campanie internaţională de conştientizare dedicată rezolvării provocărilor unice cu care se confruntă femeile care trăiesc cu HIV/SIDA. Campania a fost lansată în decembrie 2013 şi este iniţiată de Asociaţia Internaţională a Doctorilor Specializaţi în Tratamentul SIDA (IAPAC), în colaborare cu un comitet director format din experţi, National AIDS Manual (NAM) şi comunitatea medicală din Argentina, Canada, Italia, Nigeria, Polonia, România, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

See Us a prins viaţă graţie finanţării din partea AbbVie.

Femeile: Noua faţă a HIV/SIDA

Femeile sunt un grup în creştere în cadrul populaţiei de persoane care trăiesc cu HIV/SIDA în întreaga lume.2 În fiecare minut, o femeie tânără este afectată de HIV, mai ales pe cale sexuală.La nivel global, aproximativ 49% dintre toţi adulţii afectaţi de HIV/SIDA sunt femei.1 Rata infectării la femeile cu vârste între 15 şi 24 de ani este de două ori mai mare decât la bărbaţii tineri.Femeile au nevoie de alt tip de îngrijire decât bărbaţii, inclusiv în ceea ce priveşte sarcina, riscul crescut de cancer cervical şi menopauza sau osteoporoza prematură.3 HIV/SIDA este cauza principală a decesurilor şi îmbolnăvirilor în cazul femeilor aflate la vârsta reproducerii, în întreaga lume.4

Despre IAPAC

Asociaţia Internaţională a Doctorilor Specializaţi în Tratamentul SIDA (IAPAC) adună mai mult de 20.000 de clinicieni şi cadre medicale asociate din peste 100 de ţări. Misiunea sa este să îmbunătăţească serviciile de prevenire, îngrijire, tratament şi sprijin oferite bărbaţilor, femeilor şi copiilor care trăiesc cu HIV/SIDA. Vizitaţi www.IAPAC.org pentru mai multe informaţii despre IAPAC şi activităţile sale la nivel global.

Despre AbbVie

AbbVie este o companie biofarmaceutică globală, bazată pe cercetare, formată în 2013 ca urmare a separării de Abbott Laboratories. Misiunea companiei este de a-şi utiliza experienţa, personalul dedicat şi abordarea unică faţă de inovaţie pentru a dezvolta şi lansa terapii avansate care răspund unora dintre cele mai complexe şi grave boli ale lumii. AbbVie are aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi comercializează medicamente în peste 170 de ţări. Pentru mai multe informaţii despre companie şi angajaţi, portofoliu şi angajamentele luate, vizitaţi www.abbvie.com. Urmăriţi @abbvie pe Twitter sau aflaţi despre oportunităţile de angajare pe Facebook sau LinkedIn.

1 Women Out Loud. UNAIDS. Accesat în 26 septembrie 2013
2 AIDS Epidemic, actualizat în decembrie 2004. UNAIDS şi WHO. Accesat în 26 septembrie 2013
3 Guide for HIV/AIDS Clinical Care, Health Care of HIV-Infected Women Through the Life Cycle, aprilie 2014. U.S. Department of Health and Human Services, Health Resources and Services Administration, HIV/AIDS Bureau. Accesat în 11 august 2014
4 Women and Health: Today's Evidence Tomorrow's Agenda. WHO. Accesat în 11 august 2014