miercuri, 25 septembrie 2013

CAMERELE ILEGALE DE INJECTARE vs CAMERELE LEGALE DE INJECTARE

Camerele legale de injectare

Camerele legale de injectare sunt spatii legale – dupa cum reiese si din denumire, supervizate medical, create pentru a reduce implicatiile pe care le aduce consumul de droguri in spatiile publice. Acestea ofera un spatiu igienic si fara incarcatura care sa presupuna stres consumatorilor de droguri injectabile.
Camerele de injectare sunt parte integrata a programelor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri injectabile. Facilitatile ofera echipament steril de injectare, informatii de baza despre sanatate si despre droguri. Clientii primesc referiri catre medici specializati in diverse domenii medicale dar si catre servicii sociale, in functie de nevoile individuale ale fiecarui beneficiar si acces la personal medical, gata sa asiste beneficiarii in procesul de injectare corecta sau sa ofere primul ajutor in caz de supradoza.

In camerele de injectare nu se ofera droguri recreationale si nu este permisa vanzarea acestora.


Camerele ilegale de injectare


Din cauza ca legislatia nu permite crearea de camere legale de injectare, in multe tari, printre care si in Romania, exista camera ilegale de injectare. Diferenta dintre camerele de injectare legale si cele ilegale o fac ingrijirile de specialitate, care dispar in totalitate, colectarea echipamentului de injectare folosit, cu produse de sange care pot contine virusuri ca HIV, Hepatita B sau C si alte virusuri care se pot transmite pe cale injectabila sau sexuala.
Studiile demarate incepand cu anii ’80 au concluzionat ca existent camerelor legale de Injectare  contribuie la imbunatatirea sanatatii publice si a clientului si reduce stresul, neplacerile, limitarile si riscurile pe care le presupune injectarea in spatii publice.  
Chit ca beneficiarii acceseaza serviciile unei camere legale de injectare sau se injecteaza pe strada sau intr-o camera ilegala de injectare, de injectat se injecteaza. Fenomenul nu va disparea doar pentru ca autoritatile se fac ca nu exista. Exista si presupune riscuri pentru cei direct implicati si pentru publicul larg. 

Fotografiile au fost facute de echipa SENS POZITIV si echipa ARAS in apropierea Spitalului Colentina. Locul a fost curatat dupa ce am facut fotografiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu