vineri, 10 februarie 2012

Workshop de creatie literara (prima intalnire)

Ora 11:00, ACCEPT, Strada Lirei nr. 10, sector 2

Coordonator: Alina Miron, jurnalist cu 12 ani de experienta publicistica (presa, edituri); scriitoare de carti de povesti pentru copii (patru, publicate la Corint Junior); detinatoare a mai multe premii literare, nationale si internationale, pentru poezie si proza scurta; licentiata in Jurnalism si Stiintele Comunicarii; Master in Managementul institutiei de presa; experienta in workshop-uri creative cu prescolari (Baby Expo, editia 2, 3 si 4) si elevi de scoala generala, respectiv liceu (workshop-uri de creatie si management pentru editarea unei publicatii, in echipa)
Workshop-ul se adreseaza unui grup de zece persoane cu preocupari literare care isi doresc sa isi valorifice acest talent si care vor participa la ambele editii. Scopul lui este de a incuraja participantii sa-si dezvolte abilitatile literare, sa castige incredere in potentialul lor creativ. De asemenea, workshop-ul isi propune sa le ofere cursantilor resurse practice pentru punerea in valoare a ceea ce creeaza. Pe langa informatii despre publicistica si metodele reale pe care le au la indemana pentru a fi publicati (edituri, publicatii pe print si on-line, cateva principii despre cum sa isi finiseze lucarile si sa le prezinte editorilor), workshopul le va da participantilor posibilitatea de a-si descopri propriile resurse creative. Coordonatorul le va oferi cateva mecanisme psihologice de a-si depasi blocajele in fata scrisului, le va oferi noi idei si parghii de lucru, le va citi lucrarile si le va semnala unde pot indrepta si ce pot indrepta pentru a avea mai mult succes, le va identifica abilitatile si ii va incuraja sa-si urmeze fiecare stilul propriu (poezie, proza scurta, scenaristica etc.), sustinand diversitatea si identitatea creatiilor fiecaruia.
Program: 2 module de cate doua ore, intre 11:00 si 13:00. Sambata, 11 februarie, si sambata, 18 februarie, 2012.

Ora 16:00, Strada Lirei nr. 10, sector 2
Spiritualitate si sexualitate
Maria Irod si Florin Buhuceanu
Relatia cu Dumnezeu e o piedica pentru identitatea ta ca gay, lesbiana, bisexual/a sau persoana trangender? Este o oportunitate? E irelevant? Asteptam sa ne comunici gandurile si sentimentele tale. Speram ca-ti va placea sa asculti si experientele altora, toate acestea intr-un grup prietenos si care te va respecta pentru cine esti.

Ora 16:00, Biblioteca Alternativa, Episcopul Radu nr. 17
Cerc de lecturi feministe nonmixt
O sa ne uitam la filmul „Born in Flames” si o sa incepem sa vorbim despre cartea „Zumi: A new spelling of my name”, de Audre Lorde. Discutia va fi continuata saptamana urmatoare.
Cercul de lecturi feministe este dedicat femeilor (inclusiv persoanelor trans)
Mai multe detalii pe http://biblioteca-alternativa.noblogs.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu