miercuri, 29 iunie 2011

Cosmin


Cosmin, are 22 ani, a absolvit 8 clase, in tratament substitutiv din februarie 2011


Cosmin este o fire sociabila ,este orgolios, cateodata irascibil, vicios, direct.

Inainte sa gaseasca drogurile, iar acestea sa-i distruga toate visurile, era un om foarte vesel si energic. Toti zambeau in jurul lui, iar grupul lui de prieteni il indrageau pentru pofta lui de viata.

“Cred ca fiecare are un vis... eu nu mai am nimic... Momentan vreau doar sa fiu sanatos”.

Ii place sa manance, sa joace fotbal si sa citeasca. Scriitorul lui preferat este Arthur Conan Doyle. Ii place marea, muntele, plimbarile si Amsterdamul.

Cum a inceput declinul: incercand se se rezume doar la hasis

Prima oara cand am fumat marijuana eram in clasa a VII-a. Am cumparat de la niste dealeri de heroina. Am fumat, dar nu prea am simtit nimic. La 16 ani aveam un prieten care vindea hasis si am fumat si eu. A fost foarte tare prima oara, am ras cu lacrimi. Eram un grup de cativa prieteni si ne-am propus sa ne rezumam doar la hasis si marijuana si niciodata sa nu incercam drogurile periculoase, injectabile. Dupa un an si jumatate am inceput cu ketamina prizata si ne-a placut foarte mult. Era al doilea drog pe care il experimentam.

Prietenii traficanti din cluburi

Fumam marijuana si prizam ketamina o data pe saptamana. Am hotarat ca am putea sa mai incercam si altceva, dar fara sa ajungem “la alea grele”. Am inceput sa mergem in cluburi unde aveam prieteni traficanti. Mergeam in fiecare marti, miercuri, joi, vineri si sambata. Luam ecstasy in fiecare zi, fumam marijuana si prizam ketamina.

De la consumator la dealer

Cand “prietenii” traficanti au ajuns la puscarie am inceput eu sa vand pastile de ecstasy. Perioada asta s-a terminat destul de repede pentru ca aproape tot grupul de prieteni din club a ajuns la inchisoare. Eu am inceput sa vand marijuana si sa imi injectez ketamina intramuscular. Am incercat chiar si LSD din cand in cand.

“Am devenit dependent de heroina dupa a doua sau a treia injectare“

La 18 ani am inceput cu heroina. Prima oara am fumat (doi dintre prietenii mei daja incepusera cu heroina). Incepuse sa-mi fie frica de politie pentru ca vindeam droguri si faceam credite false la banci. Dupa a doua, a treia injectare cu heroina cred ca am devenit dependent. Vindeam hasis si aveam bani de heroina asa ca nu am simtit sevrajul.

Drogurile macina totul, de la material la spiritual

Dupa 6-7 luni de consum intens am pus pauza de 3 luni cumparandu-mi suboxona. Aveam daja stoc de pastille de suboxona cumparate. De anul trecut din mai 2010 nu am mai iesit in club pentru ca nu mai aveam bani. Prietenii cu care fumam marijuana m-au exclus, cand au auzit ca imi injectez heroina. Imi era rusine de halul in care am ajuns.

“Falsa senzatie de fericire si o dependenta peste puterile mele”

Veneam la centrul ARAS sa-mi iau seringi sterile si tot auzeam zvonuri ca se va deschide un program de substitutie cu metadona. Nu-mi venea sa cred. In familie atmosfera era din ce in ce mai tensionata. Parintii m-au dus la spitalul 9 la dezintoxicare dar cand au vazut ce haos era acolo m-au luat acasa. Ma saturasem de viata dezorganizata, de fapt nu mai aveam o viata, nu mai puteam sa ma gandesc eu pentru mine la nimic, nu mai aveam nici un tel, eram pierdut. Ajuns la capatul puteriilor: sictirit pana peste cap de viata de drogat , saturat de falsa senzatie de fericire pe care ti-o da heroina si.satul sa lupt de unul singur cu o dependenta care era peste puterile mele. Am realizat ca am nevoie de ajutor.

Dependenta de heroina – restul e cancan.

Imi doream viata inapoi, viata de dinainte de consum, imi doream sa fiu din nou eu, acea persoana care zambea si care era plina de viata.

Acum cand scriu aceste randuri au treut 4 luni si ceva de cand nu am mai consumat heroina si de cand am inceput tratamentul cu metadona. De atunci viata mea a prins din nou culoare: in proportie de 50 % ma ajuta consilierea psihologica si metadona. Dar mai este si cealalta parte de 50 % care este voina si dorinta de a scapa din cosmarul dependentei.

Pentru mine acestea au format un intreg. Si asa lupt cu boala numita de mine "dependenta de heroina", restul e cancan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu