vineri, 21 ianuarie 2011

Mamei Georgetei ii este teama ca ii va muri copilul cu zile

Georgeta are 280 CD4. Este infectata cu HIV, din copilaria mica, de la 3 luni, in spital. Din luna Aprilie 2010 a inceput sa nu mai primeasca in mod constant tratamentul pe care statul ar trebui sa i-l furnizeze fara intreruperi. Astfel, viata ii este pusa in pericol si traieste cu frica de moarte, fiecare clipa.

Guvernul Romaniei s-a angajat sa ofere Acces Universal la tratament si ingrijiri copiilor infectati in spitale, intre '86 - '92. Din Aprilie anul trecut incalca dreptul la viata al acestor persoane.

Saptamana trecuta mama Georgetei ne-a scris un mail, pe care cu acordul dansei ne-am hotarat sa il postam aici. Vom proceda astfel si cu celelalte mesaje disperate pe care le primim la SENS POZITIV sau la Helpline-ul ARAS.

"Buna ziua, sunt mama Georgetei. Sunt atat de disperata, va rog din suflet sa ma ajutati. Parca simt ca deja a venit sfarsitul Georgetei; faptul ca nu mai primeste pastile de la spital si ca nici nu pot face rost din alta parte ma face sa nu mai judec, ma gandesc mereu la suferinta ei, la chinurile ei. Inca odata va rog din suflet sa ne ajutati, cu medicamentele. Abia incepuse sa le ia iar, pe cele trimise de dumneavoastra ca donatie, si le-a intrerupt. La spital ne-au zis ca nu au alocat bani. Va rog sa ii mai lungiti fetei mele zilele. Nu stiu de ce dar vreau sa ma linistesc singura ca totul va fi bine, dar nu cred ca fetita mea va fi bine, dar cred ca nu. Georgeta, fiind mai bolnavicioasa, o sa o termine daca nu ia pastilele...
Va rog sa ne ajutati din nou si sa ne mai dati o sansa.

Va multumim!"

2 comentarii:

  1. in aceiasi situatie sunt si eu si sunt disperat `povestea este aceiasi ca mai sus eu am 21 de ani
    deja nu ma simt prea bine si am doar cateva zile decand nu mai am tratament nustiu ce sa mai fac

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce tratament ai nevoie? Te rog sa ne scrii pe sens.pozitiv@gmail.com si o sa incercam sa te ajutam.

    Alina Dumitriu

    RăspundețiȘtergere