miercuri, 11 mai 2011

2 % DIN IMPOZIT OFERA SANSE!

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii - persoane fizice, pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).

Puteti astfel decide catre cine merg 2% din impozitele dvs.!

Asociatia SENS POZITIV exista pentru a sustine îmbunatatirea calitatii vietii tuturor persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA, indiferent de gen, etnie, religie, vârstă, orientare sexuală, situaţie socială, mediul de provenienţă, dizabilitate sau grup vulnerabil.

In acest moment sunt 8.551 pacienti - copii si adulti – in evidenta activa de catre Spitalele de Boli Infectioase, dintre care o mare parte sunt tineri infectati in copilaria mica, in timpul regimului Ceausescu, intre anii `86 -`92.

Obiectivul campaniei noastre este susţinerea unui program de mentoring pentru persoanele care traiesc cu HIV/SIDA, care prevede consiliere cu persoanele nou diagnosticate in vederea depasirii traumei post-diagnostic si consiliere pentru aderenta pentru tinerii infectati in copilaria mica, pentru adoptarea unui comportament sanatos, facilitarea accesului la tratament pentru infectiile oportuniste, imbunatatirea relatiei cu medicul curant si directionarea catre specialistii din alte domenii, facilitarea accesarii drepturilor ce revin persoanelor infectate HIV, asistenta juridica si alte servicii, in functie de nevoile fiecarui individ, precum si traducerea si publicarea de materiale informative despre infectia cu HIV si afectiunile asociate.

Dacă apreciaţi şi doriţi să susţineţi activitatea Asociaţiei SENS POZITIV, puteti direcţiona 2% către noi. In acest mod puteti participa personal la imbunatatirea calităţii vietii persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA si a familiilor acestora.

Cum puteti face acest lucru?
În funcţie de situaţia dumneavoastra, completaţi unul din formularele următoare şi depuneţi declaraţia direct la registratura organului fiscal, sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată, până la data de 15 mai 2010, astfel:

1. Dacă ati obtinut venituri din activităti independente (activitati comerciale, profesiuni liberale, drepturi de proprietate intelectuală), din cedarea folosintei bunurilor (închirieri, arenda), din activităţi agricole, şi din transferul titlurilor de valoare (actiuni), completati declaraţia specială privind veniturile realizate (formular 200), care contine si instructiuni de completare. Declaraţia se completează înscriind cu majuscule, citet şi corect, datele prevazute in formular. Se completează în doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

2. Dacă ati realizat venituri din salarii, completaţi cererea privind destinatia sumei reprezentând pană la 2% din impozitul anual (formularul 230), care conţine si instrucţiuni de completare. Se poate nominaliza o singură entitate non-profit. Se completează de mana, în doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. La cerere se anexeaza câte o copie dupa formularul 210 "Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii" care se obtine de la angajatorul dumneavoastra.

La menţiunea "Suma" nu este obligatorie completarea. În cazul în care nu completati această rubrică, organul fiscal va calcula si va vira suma maximă admisa, conform legii.

Va reamintim ca toti banii virati sunt folositi in scopul mentinerii activitatilor asociatiei si a desfasurarii proiectelor, activitatea desfasurata fiind in totalitate in regim de voluntariat inca de la infiintarea Asociatiei in 2006.

Datele de identificare ale asociatiei noastre sunt:

Asociatia SENS POZITIV
Cont bancar (IBAN): RO12RZBR0000060008634050
Cod de identificare fiscala: 19236453
Banca: Raiffeisen, Sucursala Mosilor


Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie la: sens.pozitiv@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu