vineri, 5 februarie 2010

Declaratie Abbot: Noua pastila Norvir (ritonavir) rezistenta la caldura a fost aprobata in Europa

Comisia Europeana a garantat aprobarea noii formule a tabletei antiretrovirale Norvir (ritonavir) pe 25 Ianuarie 2010. Noua tableta Norvir poate fi pastrata la temperatura camerei si nu necesita refrigerare, devenind mult mai convenabila pentru unii pacienti.

Aprobarea la nivel European este un pas important in eforturile Abbot in distribuirea Norvir in tarile din intreaga lume, inclusiv in tarile in dezvoltare unde traiesc majoritatea persoanelor infectate cu HIV.

Tableta Norvir si capsula moale-gelatinoasa Norvir contin ambele 100 mg de ritonavir. In timp ce rata de absortie a medicamentului este diferita, nu sunt necesare schimbari de dozaj. Tableta Norvir este rezultatul a ani de zile de eforturi ale cercetatorilor Abbot care au vrut sa imbunatateasca aceasta componenta importanta a tratamentului HIV, facand-o mult mai convenabila pentru pacienti. Tableta a fost realizata utilizand tehnologia Abbot Maltrex, o proprietate ce o face mai rezistenta la caldura.

Aceasta este aceeasi tehnologie care s-a folosit si la realizarea tabletei Abbot Kaletra, care combina lopinavir cu ritonavir.
Norvir este folosit in combinatii cu alte medicamente pentru a trata HIV (n.trad. - norvir este folosit impreuna cu Inhibitorii de Proteaza pentru a potenta absortia acestora).

Articolpreluat de pe site-ul Abbot - articolul original il gasiti aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu