luni, 12 octombrie 2009

O tehnologie noua descopera medicamente care ar putea scoate din ascunzatoare rezervoarele HIV latente

Oamenii de stiinta au elaborat cu succes o metoda pentru a descoperi medicamente care pot scoate din ascunzatoare HIV-ul latent care scapa de medicamentele antiretrovirale si face eradicarea virusologica imposibila, conform unui studiu publicat in Journal of Clinical Investigation si raportat de Bloomberg News. Pana acum, un compus numit 5HN, care provine din lemnul de nuc negru, functioneaza cel mai bine la induplecarea rezervoarelor latente.

In trecut cercetatorii sperau ca terapia ARV sa fie suficient de puternica pentru a duce la distrugerea HIV, insa au invatat rapid ca virusul este in stare sa supravietuiasca prin ascunderea in celulele CD4 latente. In momentul in care oamenii nu isi mai iau medicamentele, virusul redevine activ.

S-au facut mai multe incercari in scopul de a provoca aceste celule dormante sa redevina active, lucru ce ar face ca virusii ascunsi sa devina accesibili la antiretrovirale, insa pana in prezent toate au esuat.

Robert Siliciano, MD, PhD, de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore si colegii raporteaza in prezent ca au dezvoltat o metoda bazata pe celule pentru testarea compusilor care pot activa celulele CD4 dormante. Ei au testat deja 2.400 compusi si spera ca in cele din urma tehnologia va duce la dezvoltarea cu succes a unui medicament activator care, in combinatie cu terapia ARV, in sfarsit va fi in stare sa eradicheze HIV.

Articol tradus de Asociatia SENS POZITIV, sursa documentare AIDSmeds.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu