miercuri, 2 septembrie 2009

AIDSLEX: O noua resursa online despre HIV, lege si drepturile omului

Pentru persoanele/organizatiile interesate a aparut un site nou in domeniul HIV/SIDA care se axeaza pe apararea drepturilor persoanelor afectate sau infectate cu HIV, si care pune la dispozitie legi si posibilitatea de a cere parerea unor experti sau a unor organizatii din lumea intreaga. Cu toate ca site-ul este facut in patru limbi de circulatie internationala: engleza, franceza, spaniola si rusa, el poate fi o sursa utila si pentru noi romanii.

Va prezentam in continuare traducerea unei parti din comunicatul facut pentru anuntarea aparitiei saitului:

„Dragi colegi,

Va scriem pentru a va aduce in atentie lansarea in viitorul apropiat a AIDS and Law Exchange (AIDSLEX). Chiar daca lansarea este programata pentru luna septembrie, trimitem aceasta invitatie speciala spre voi pentru a va putea face o idee despre AIDSLEX. Deoarece aveti un interes in apararea drepturilor acelora afectati de HIV/SIDA, dorim sa va includem printre un grup de persoane si organizatii din intreaga lume.

Aceasta resursa online reprezinta o unealta pentru activisti, organizatii nonguvernamentale, cercetatori, politicieni, jurnalisti, cadre medicale si orice persoana care cauta acces rapid si usor spre o arie larga de resurse despre legile privind HIV si drepturile omului. Ajuta persoanele din intreaga lume sa comunice si sa schimbe informatii, materiale si strategii, cu scopul final de a contribui la efortul global de a proteja si promova drepturile persoanelor care traiesc sau sunt vulnerabile la HIV si SIDA.

Dupa vizitarea AIDSLEX, anticipam ca veti recunoaste valoarea acestui portal online si veti deveni un utilizator inregistrat care va incepe sa se bazeze pe informatiile si oportunitatile pentru colaborare pe care le ofera saitul. Intre timp, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati in legatura cu orice problema.”

Acest sait contine mai multe sectiuni:

-AIDSLEX e-Library (Librarie AIDSLEX online): contine peste 2600 documente despre drepturile omului si problemele legale legate de HIV/SIDA.
-AIDSLEX technical support (suport tehnic AIDSLEX): ofera posibilitatea de a lua legatura cu alte persoane/organizatii sau experti din domeniu.
-AIDSLEX Discussions (discutii AIDSLEX): aceasta sectiune este rezervata utilizatorilor inregistrati. Reprezinta un forum, pe care va puteti loga prin crearea unui cont folosind un username, in care persoanele logate pot incepe discutii cu alte persoane/organizatii din intreaga lume, pot cere ajutor, pot pune intrebari sau pot adauga documente utile.

Puteti vizita acest site la urmatoarea adresa: WWW.AIDSLEX.ORG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu