duminică, 5 iulie 2009

India legalizeaza sexul intre barbati

Legalizarea sexului intre barbati in India a fost salutata de catre UNAIDS ca reprezentand o „restaurare a demnitatii si drepturilor omului”.

Pe 2 iulie Inalta Curte din Delhi a hotarat ca o lege, care dateaza de pe vremea Ocuparii Britanice si care criminaliza „relatiile sexuale carnale impotriva firii naturii”, este impotriva a patru clauze ale constitutiei din India si ca sexul consensual intre adulti in spatiu privat nu trebuie criminalizat.

Salutand abrogarea legii din India, cunoscuta sub denumirea de Sectiunea 377, Michael Sidibé, Director Executiv al UNAIDS, a declarat ca, criminalizarea homosexualitatii „ii face pe oameni sa se ascunda si face ca ei sa fie mai greu de abordat prin mijloacele de prevenire, tratament si servicii medicale”.

La Conferinta Internationala SIDA din 2008 s-a aflat ca, chiar si in tarile cu epidemii heterosexuale generalizate, barbatii gay si ceilalti barbati care fac sex cu barbatii sunt afectati de HIV in mod disproportionat, si ca legile care criminalizeaza sexul intre barbati si homofobia stau in calea prevenirii HIV.

Mai mult de 80 tari au legi care criminalizeaza relatiile sexuale intre indivizii de acelasi sex. UNAIDS indeamna toate guvernele sa respecte drepturile si demnitatea barbatilor care fac sex cu barbatii, lesbienelor si persoanelor transsexuale „prin abrogarea legilor care interzic relatiile sexuale consensuale intre adulti; adoptarea unor legi pentru a proteja aceste grupuri de la violenta si discriminare; promovarea campaniilor care se adreseaza homofobiei si transfobiei si prin asigurarea ca serviciile medicale de baza sunt intalnite”.

Un indicator a cat de puternica este homofobia in unele tari a fost furnizat de o declaratie a Ministrului Eticii din Uganda, Nsaba Buturo, care va introduce o lege care sa interzica „promovarea drepturilor homosexualilor”.

Buturo a mai declarat ca el va rezista presiunii din partea organismelor internationale care doresc oprirea persecutarii persoanelor gay si lesbiene in tara.

In trecut Buturo a declarat ca homosexualitatea „ameninta civilizatia din Uganda” si ca UNAIDS comploteaza in secret pentru promovarea homosexualitatii.

Articol tradus de Asociatia SENS POZITIV, cu acordul Organizatiei NAM, articolul original se gaseste aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu