joi, 16 iulie 2009

GSK pune in joc 10 milione lire sterline pentru a dezvolta noi medicamente HIV pentru copii

Glaxo SmithKline a anuntat in data de 14 iulie a.c. un pachet de masuri noi care isi propun sa imbunatateasca tratamentul antiretroviral pentru copii si adultii din Africa sub-Sahariana.

Compania promite finantarea de inceput, cu 10 milione lire sterline, a unui parteneriat public privat pentru dezvoltarea unor formule pediatrice noi de medicamente antiretrovirale. Multe formule pediatrice sunt nepotrivite pentru utilizarea in tarile slab dezvoltate, fie datorita faptului ca sunt sub forma lichida care necesita refrigerare, fie datorita faptului ca nu sunt disponibile sub forma de tablete cu doza fixa care pot fi distribuite usor.

GSK va aloca cinci milioane lire sterline pe an, timp de zece ani, fondului Positive Action for Children, fond realizat cu scopul de a ajuta la prevenirea transmiterii HIV de la mama la fat si pentru a sprijini orfanii si copii vulnerabili.

GSK de asemenea efectueaza o revizuire ampla a portofoliului sau HIV pentru a stabili posibilitatea de indeplinire tehnica si beneficiile medicale in cazul combinarii medicamentelor sale cu alte antiretrovirale disponibile cu scopul de a dezvolta noi tratamente combinate cu doza fixa.

GSK a mai anuntat ca, companiei Aspen Pharmacare din Africa de Sud i-a fost acordata o licenta gratuita, neexclusiva de a fabrica abacavir. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca abacavir ar trebui folosit in tratamentul de linia a doua, insa el ramane unul dintre cele mai scumpe medicamente de linia a doua datorita lipsei de cerere si lipsei de concurenta intre producatori.

Articol tradus de Asociatia SENS POZITIV, cu acordul Organizatiei NAM, articolul original se gaseste aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu