joi, 9 iulie 2009

Comunicat de presa

Editie zilnica pentru Romania a stirilor de la Conferinta anuala a Societatii Internationale pentru SIDA

Bucuresti, 09 Iulie 2009 -
Unul dintre evenimentele majore din calendarul domeniului HIV, a Cincea Conferință IAS „Patogeneza, tratamenul și prevenirea HIV”, are loc la Cape Town, în perioada 19-22 iulie 2009. Organizația NAM Publications Limited din Marea Britanie, furnizor oficial al știrilor de la Conferința anuală a Societății Internaționale pentru SIDA, în colaborare cu Grantwriting.ro și cu sprijinul Merck Sharp & Dohme România, publică acum și în limba română buletinul informativ electronic al conferinței în care include informațiile cele mai relevante pentru preocupările actuale din cercetarea HIV și dezbaterile care au loc la Cape Town. Membrii comunității medicale și ai echipelor multidisciplinare care fac managementul infecției HIV, ai organizațiilor comunitare, precum și persoanele afectate de HIV se pot abona gratuit la buletinele informative electronice pe pagina dedicată conferinței www.aidsmap.com/IAS2009.

Agenda conferinței IAS 2009 (www.ias2009.org), care acoperă toată problematica HIV actuală, abordează și dificultățile care trebuie depășite pentru extinderea tratamentului și prevenirea HIV în zonele cu resurse limitate. Înțelegerea biologiei și evoluției virusului HIV ca răspuns la o serie de mecanisme de apărare înnăscute, genetice și de adaptare a gazdei, diagnosticul și tratamentul infecțiilor oportuniste, noile terapii medicamentoase și prevenirea biomedicală sunt subiectele de ultimă oră pe care buletinul informativ electronic al conferinței, editat și distribuit de NAM, le aduce tuturor celor interesați.

Pentru a oferi un acces cât mai larg și rapid comunității medicale, clinicienilor, organizațiilor comunitare și persoanelor afectate de infecția cu HIV, la cele mai noi descoperiri științifice prezentate la Conferința IAS 2009, NAM publică în fiecare zi din săptamâna conferinței de la Cape Town un buletin informativ electronic cu ultimele știri ale zilei. Acest buletin informativ zilnic este disponibil în limbile engleză, franceză, portugheză, spaniolă, rusă, iar acum și în română. Cei interesați se pot abona la buletinele informative electronice pe pagina dedicată conferinței www.aidsmap.com/IAS2009. Ediția în limba română va fi disponibilă în câteva ore de la publicarea ediției în limba engleză, permițând celor care nu pot participa la lucrările conferinței să fie la curent cu evenimentul. Pe toată durata conferinței NAM pune la dispoziție și un forum de discuții pentru a interacționa cu cei care doresc să pună întrebări și să participe la dezbateri online.

NAM este o organizație comunitară, deținătoare de premii și distincții, care activează în Marea Britanie și furnizează informații de încredere și exacte despre HIV persoanelor HIV pozitive din toată lumea și profesioniștilor care le tratează, le îngrijesc și le susțin.
Publicațiile NAM sunt bazate pe dovezi și evaluate de două comitete medicale internaționale și un comitet al persoanelor seropozitive HIV, ambele menite să asigure acuratețe, echilibru, relevanță și accesibilitate a informațiilor.
NAM sprijină orice persoană:
să preia controlul asupra propriei vieți și sănătăți
să înțeleagă și să adere la tratamentul HIV
să trăiască mai mult, o viață mai sănătoasă

NAM
Lincoln House, 1 Brixton Road
London SW9 6DE UK
Tel: +44 (0) 20 7840 0050
Fax: +44 (0) 20 7735 5351
Caspar Thomson, Director Executiv
Partener in Romania: Grantwriting.ro www.grantwriting.ro
info@nam.org.uk
www.aidsmap.com/IAS2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu