vineri, 24 iulie 2009

A cincea conferinta IAS "Patogeneza, tratamentul si prevenirea HIV" - 24 iulie 2009

cuprins

»Rată foarte mică de transmitere atunci când mama ia tratament HIV pe durata sarcinii şi alăptării
»Tratamentul HIV al mamei sau profilaxia antiretrovirală administrată copilului pe perioada alăptării, ambele strategii previn transmiterea HIV
»Tratamentul HIV extins pe perioada sarcinii şi alăptării previne infectarea
»Tratamentul HIV matern reduce mortalitatea infantilă
»Ştirile IAS 2009 furnizate de NAM
»Expertiză online din partea Clinical Care Options
NAM îşi exprimă recunoştinţa faţă de Merck Sharp & Dohme Romania pentru contribuţia sa la traducerea, promovarea locală şi distribuţia ediţiei româneşti a bultetinul informativ.
Traducere oferită de: Grantwriting.ro - Surse de Finantare Proiecte

Link-urile din acest buletin informativ sunt către pagini în limba engleză dacă nu se specifică altfel. Pentru mai multe informaţii în alte limbi, vă rugăm vizitaţi secţiunile relevante ale aidsmap:

español
français
português
pусский
română

Acest buletin informativ este dedicat studiilor prezentate la Conferinţa IAS care au examinat modalităţile de prevenire a transmiterii HIV de la mamă la copil. Mai multe dintre aceste studii au explorat utilizarea terapiei antiretrovirale extinse pe perioada sarcinii şi alăptării la sân şi efectul acestei strategii asupra riscului de transmitere HIV.

Legături către transmisiile web ale prezentărilor sunt disponibile pentru fiecare rezumat.


Rată foarte mică de transmitere atunci când mama ia tratament HIV pe durata sarcinii şi alăptării

Tratamentul antiretroviral pe perioada sarcinii şi alăptării a redus rata de transmitere HIV de la mamă la copil sub 1%, arată rezultatele unui studiu .

Toate femeile din cadrul studiului din Mma Bana aveau numărul celulelor CD4 peste valoarea de 200 celule/mm3.

Studiul a comparat siguranţa şi eficacitatea a trei combinaţii de tratament şi de asemenea a evaluat rata de transmitere de la mamă la copil a infecţiei.

Toate cele trei regimuri de tratament (terapie triplă cu inhibitori nucleozidici de revers-transcriptază [NRTI], pe bază de inhibitori ne-nucleozidici de revers-transcriptază [NNRTI], sau bazată pe inhibitori de protează) au fost la fel de eficiente în suprimarea încărcăturii virale, şi în prevenirea transmiterii HIV de la mamă la copil (2% faţă de 0,4% şi faţă de 0,6%).

legături recomandate

Transmisia web a acestei secţiuni este disponibilă aici
legături
Tratamentul HIV al mamei sau profilaxia antiretrovirală administrată copilului pe perioada alăptării, ambele strategii previn transmiterea HIV

S-a dovedit că două strategii de tratament sunt la fel de eficiente în prevenirea transmiterii HIV de la mamă la copil pe perioada alăptării.

Studiul BAN a comparat tratamentul HIV al mamei cu terapia profilactică a sugarului ca modalităţi de prevenire a transmiterii HIV de la mamă la copil.

Studiul a avut şi un braţ de control, în cadrul căruia intervenţia a constat în suport nutriţional mai degrabă decât tratament HIV.

Studiul a durat 24 de săptămâni, interval în care copiii au fost hrăniţi exclusiv prin alimentaţie la sân. Copiii au fost testaţi pentru HIV la intervale regulate până la 48 de săptămâni.

La finalul studiului, 3% dintre copiii ale căror mame au luat tratament HIV au fost identificaţi ca infectaţi cu HIV, în comparaţie cu 2% dintre copiii cărora li s-a administrat tratamentul profilactic.

Diferenţa nu a fost semnificativă dar a fost mult sub valoarea de 6% a ratei de transmitere a infecţiei consemnate în rândul braţului de control.

“Rezultatele studiului BAN oferă celor care stabilesc politicile globale şi naţionale opţiuni cu privire la intervenţia pe care să o implementeze: fie terapia antiretrovirală a mamei, fie nevirapine, în funcţie de adecvarea la particularităţile fiecărei locaţii”, a declarat unul dintre cercetători.

legături recomandate

Transmisia web a acestei secţiuni este disponibilă aici
legături
Tratamentul HIV extins pe perioada sarcinii şi alăptării previne infectarea

Rata transmiterii HIV de la mamă la copil este mult mai scăzută când combinaţia de tratament HIV este utilizată din cel de-al treilea trimestru de sarcină şi pe întreaga perioadă de alăptat faţă de rata obţinută cu strategia alternativă a tratamentului de scurtă durată bazat pe monoterapia cu AZT.

Studiul Kesho Bora a fost efectuat pe femei care nu au fost eligibile pentru terapie antiretrovirală datorită faptului că toate aveau valori ale numărului de celule CD4 peste 200 de celule/mm3.

La naştere, 2% dintre copiii ale căror mame au primit terapie antiretrovirală combinată din al treilea trimestru de sarcină au fost infectaţi cu HIV, în comparaţie cu 2,2% dintre cei ale căror mame au beneficiat de profilaxie de scurtă durată. De-a lungul timpului, diferenţa privitoare la riscul de transmitere HIV a devenit evidentă. După un an, 6% dintre copiii ale căror mame au luat terapia antitrovirală combinată erau infectaţi cu HIV în comparaţie cu 10% dintre copiii ale căror mame au luat terapie de scurtă durată.

Un al doilea studiu prezentat la conferinţă a arătat de asemenea că tratamentul HIV matern extins pe perioada sarcinii şi a alăptării reduce rata transmiterii HIV la nivele foarte scăzute.

Studiul DREAM a arătat că atunci când terapia antiretrovirală a fost administrată pe perioada sarcinii şi a alăptării, rata de transmitere la 6 luni a fost de 2%, chiar dacă naşterea a avut loc pe cale vaginală.

Terapia pe baza unei combinaţii de antiretrovirale a fost de asemenea asociată cu rezultate mai bune pe perioada sarcinii.

legături recomandate

Transmisia web a acestei secţiuni este disponibilă aici
legături
Tratamentul HIV matern reduce mortalitatea infantilă

O scădere majoră a ratei mortalităţii infantile a însoţit iniţierea tratamentului antiretroviral în zona de nord a regiunii KwaZulu Natal.

Între 2001 şi 2006, mortalitatea infantilă a scăzut de la un vârf de 86 per 1000 de născuţi vii, valoare înregistrată în 2001, la 37 per 1000 de născuţi vii în 2006.

Analiza investigatorilor a arătat că o mare parte din acest declin poate fi atribuită accesului la terapia antiretrovirală maternă.

legături recomandate

Transmisia web a acestei secţiuni este disponibilă aici
legături
Ştirile IAS 2009 furnizate de NAM

Vizitaţi paginile web de pe site-ul NAM dedicate IAS 2009 pentru mai multe ştiri de la conferinţă. În plus faţă de ştirile şi a buletinele informative pe care le puteţi citi, puteţi de asemenea participa la discuţiile online, puteţi descărca resurse gratuite şi puteti citi despre oamenii pe care i-am cunoscut la standul nostru expoziţional.


Expertiză online din partea Clinical Care Options

Clinical Care Options (CCO), furnizorul oficial al IAS 2009 de expertiză online, oferă patru modalităţi prin care să ţineţi pasul cu opiniile experţilor şi să evaluaţi implicaţiile informaţiilor noi asupra practicilor proprii. Vizitaţi-le site-ul pentru rezumate capsulă, transmisii audio, expertize şi prezentări Powerpoint pe care le puteţi descărca.


Despre NAM

NAM este o organizaţie comunitară, deţinătoare de distincţii, care activează în Marea Britanie. Furnizăm informaţii de încredere şi exacte despre HIV persoanelor HIV pozitive din toată lumea şi profesioniştilor care le tratează, le îngrijesc şi le susţin.

NAM este o organizaţie caritabilă din Marea Britanie înregistrată cu numărul 1011220.

Publicaţiile NAM sunt bazate pe dovezi şi evaluate de două comitete medicale internaţionale şi un comitet al persoanelor seropozitive HIV, ambele menite să asigure acurateţe, echilibru, relevanţă şi accesibilitate.

NAM sprijină orice persoană

să preia controlul asupra propriei vieţi şi sănătăţi
să înţeleagă şi să adere la tratamentul HIV
să trăiască mai mult, o viaţă mai sănătoasă
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactaţi NAM

Newsletter tradus de Grantwriting.ro a fost publicat pe SENS PORITIV cu acordul NAM.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu