luni, 22 iunie 2009

Alianta TB si Tibotec au format un parteneriat pentru a duce mai departe noul medicament

Tibotec a anuntat ca a ajuns la un acord cu Alianta Globala pentru Dezvoltarea Medicamentelor TB (Global Alliance for TB Drug Development) care va oferi aliantei o licenta globala gratuita pentru a dezvolta noul medicament TB al Tibotec, TMC-207, pentru tratamentul de prima linie la persoanele cu TB (tuberculoza) sensibil la medicamente. Tibotec si Alianta TB vor imparti viitoarele costuri de dezvoltare.

TMC-207 este primul medicament TB cu un nou mod de actiune aparut in ultimii 40 ani, iar oamenii de stiinta spera ca rezultatele studiilor pe pacientii rezistenti la medicamente vor arata de la potential pana la scurtarea importanta a perioadei actuale de sase pana la opt luni de tratament TB necesara la persoanele cu TB sensibil la medicamente.

Tibotec va continua sa dezvolte si sa detina drepturile de comercializare a TMC-207 pentru TB rezistent la medicamente. Compania in momentul de fata realizeaza un studiu de Faza II al medicamentului; o analiza interimara la saptamana 8 publicata la inceputul acestei luni a aratat ca persoanele care au primit TMC-207 in plus la tratamentul standard pentru TB rezistent la multiple medicamente (MDR-TB) au fost semnificativ mai predispuse in a avea cultura din sputa negativa la saptamana 8.

Tibotec declara ca in momentul in care medicamentul va primi aprobare pentru utilizarea in MDR-TB va stabili un program de acces pentru a se asigura ca medicamentul este disponibil si accesibil in tarile sarace.

Tibotec de asemenea va continua sa caute noi compusi pentru tratarea TB, si sub termenii intelegerii ii va oferi Aliantei TB pe baza gratuitatii pentru dezvoltarea ulterioara.

Alianta TB reprezinta un parteneriat pentru dezvoltarea produselor, non-profit, care accelereaza descoperirea si dezvoltarea de noi medicamente TB care vor scurta perioada de tratament, vor fi eficiente impotriva tulpinilor sensibile si rezistente, vor fi compatibile cu terapiile antiretrovirale pentru pacientii cu HIV si TB care se afla pe asemenea terapii, si vor imbunatati tratamentul infectiei latenta.

Alianta TB functioneaza cu fonduri de la Fundatia Bill si Melinda Gates, Ministerul de Afaceri Externe din Olanda (DGIS), Departamentul pentru Dezvoltare Internationala din Marea Britanie (DFID) si de la Agentia pentru Dezvoltare Internationala din Statele Unite (USAID).

Parteneriatul Tibotec cu Alianta TB arata cursul viitor pe care compania il va adopta in dezvoltarea medicamentelor pentru bolile neglijate in tarile sarace. Ben Plumley, Vice Presedinte al departamentului Acces Global si Parteneriate (Global Access and Partnerships) la Tibotec a declarat: „Viitorul abordarii cu succes a bolilor neglijate, cum este TB, va fi asigurat prin intermediul initiativelor de dezvoltare unita intre companii si partenerii de dezvoltare a produselor, cum este aceasta pe care o anuntam noi azi cu Alianta TB”.

Compania de asemenea colaboreaza cu un alt parteneriat public privat, Parteneriatul International pentru Microbicide (International Partnership for Microbicides), pentru a dezvolta un microbicid vaginal care contine medicamentul antiretroviral al companiei, dapivirina, impreuna cu un inel de col uterin care va permite microbicidului sa ramana activ pe perioade lungi.

Articol tradus de Asociatia SENS POZITIV, cu acordul Organizatiei NAM, articolul original se gaseste aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu