joi, 28 mai 2009

Vaccinul HPV este activ la MSM

Vaccinul Gardasil ofera protectie, cel putin pe termen scurt, la barbatii care fac sex cu barbati (MSM) impotriva tulpinilor de human papillomavirus (HPV – virusul papilomatos uman) cunoscute ca dau cancer, conform unui studiu prezentat la Conferinta Internationala pe Papillomavirus tinuta in Malmo, Suedia.

Anumite tulpini de HPV, in mod special tipurile 16 si 18, au fost legate de cancerele cervical (de col uterin), penian si anal. Tipurile 6 si 11 de HPV sunt considerate ca fiind cauzatoare de leziuni necanceroase si negi genitali.

Gardasil a aratat ca reduce semnificativ infectia cu aceste patru tulpini de HPV la femeile tinere. Ca rezultat al acestui lucru, s-a recomandat vaccinarea fetitelor si femeilor tinere cu acest produs. Insa, Gardasil inca nu a fost dovedit ca ar fi eficient la tinerii MSM.

Pentru a determina ratele de raspuns timpuriu ale Gardasil la tinerii MSM, Dr Joel Palefsky, MD, de la Universitatea Californiei din San Francisco, si colegii lui, au comparat vaccinul cu un placebo la 602 MSM cu varsta cuprinsa intre 16 si 26 ani. Au fost luate si analizate in mod regulat probe de la nivelul anusului si penisului barbatilor, cat si probe de sange. Timpul mediu de urmarire a fost un an de la ultima din cele trei doze de vaccin.

Vaccinul a fost remarcabil de eficient. A redus cu 79 la suta numarul de leziuni genitale externe date de tipurile HPV 6, 11, 16 sau 18. A protejat impotriva infectiei persistente din sange sau probe cu 94 la suta. Optzeci si noua la suta sau mai mult dintre participanti au facut anticorpi la cele patru tipuri de HPV pana la luna sapte.

Palefsky si colegii lui au declarat ca sunt incurajati de aceste rezultate si asteapta ca evaluarea pe termen lung sa le creasca increderea ca rezultatele dureaza.

Articol tradus de catre Asociatia SENS POZITIV, sursa documentare AIDSmeds.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu