miercuri, 1 aprilie 2009

Siguranta si eficienta apricitabine, rezultate de la saptamana 96

Apricitabine (AVX754) – un inhibitor nucleosidic al revers transcriptazei (NRTI) experimental – poate fi folosit in siguranta si cu eficienta pentru aproximativ doi ani in combinatie cu alte antiretrovirale, conform unei conferinte de presa facuta de Avexa Limited, dezvoltatorul medicamentului.

Apricitabine este asemanator din punct de vedere chimic cu lamivudine (gasit in Epivir, Combivir si Trizivir) si emtricitabine (gasit in Emtriva, Truvada si Atripla), insa a fost conceput sa functioneze impotriva HIV care a devenit rezistent la aceste doua medicamente. Pentru a evalua eficienta si siguranta apricitabine, Avexa a lansat in 2006 un studiu la Faza IIb care a comparat doua doze de apricitabine cu Epivir la persoanele care aveau o mutatie data de rezistenta la lamivudine, M184V. Dupa sase luni, toate persoanele din trial au luat doza cea mai mare de apricitabine, 800 miligrame, si au fost urmarite din acel moment.

Avexa a raportat ca la saptamana 96, 87 la suta au mentinut incarcatura virala nedetectabila. Nici o persoana nu s-a retras din studiu datorita efectelor secundare, si nici cercetatorii nu au raportat efecte secundare serioase ale apricitabine. In acest moment Avexa are in derulare un studiu de Faza III cu apricitabine.

Articol tradus de catre Asociatia SENS POZITIV, sursa AIDSmeds.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu