joi, 30 aprilie 2009

Pastila HIV “Cvadrupla” intra in studiu de Faza II

Gilead Sciences Inc. a anuntat pe data de 20 aprilie ca a inceput un studiu de Faza II cu noua pastila HIV patru in una – sau „Cvadrupla”. Pastila Cvadrupla contine inhibitorul de integraza experimental al Gilead numit elvitegravir, un agent de imbunatatire (bustare) experimental numit GS 9350 si medicamentele deja aprobate Viread (tenofovir) si Emtriva (emtricitabina).

Studiul va inrola 75 persoane HIV pozitive care nu au luat niciodata terapie antiretrovirala pana in acel moment, care vor fi impartite aleatoriu sa ia fie pastila Cvadrupla fie Atripla (efavirenz, tenofovir si emtricitabina). Trialul de 48 saptamani va determina atat eficienta cat si siguranta pastilei Cvadrupla dupa 24 si 48 saptamani de tratament.

Studiul nu este facut in asa mare masura sa evalueze eficienta si siguranta elvitegravir – care deja a completat cu succes un studiu de Faza II si acum se afla in doua mari studii de Faza III – pe cat este conceput sa evalueze nivelul sanguin al noului agent de imbunatatire GS 9350, care este vazut ca o alternativa pentru Norvir (ritonavir) in doza mica.

Articol tradus de catre Asociatia SENS POZITIV, sursa AIDSmeds.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu