miercuri, 15 aprilie 2009

Marile companii farmaceutice inabusesc cercetarea HIV?

Industria farmaceutica inabuseste inovatia si dezvoltarea noilor tratamente pentru HIV, iar persoanele care ar trebui sa reprezinte interesele persoanelor cu HIV sunt prea dependente de fondurile farmaceutice pentru a fi aparatori eficienti, conform unui articol din revista Frontiers IN LA.

”In timp ce The New York Times si New England Journal of Medicine au investigat si au expus conflictele de interes flagrante si abuzurile de putere din domeniul psihiatriei, diabetului si hipertensiunii arteriale, aceleasi conflicte de interes extravagante si abuzuri ale increderii generale nu au fost niciodata examinate in domeniul HIV/SIDA”, a declarat Mike Barr, de la AIDS Transparency & Accountability Project, care a fost citat in mod exclusiv prin intermediul articolului.

Barr a presupus ca lipsa atentiei publice de la posibilele conflicte de interes ar putea permite industriei farmaceutice sa inabusasca cercetarea noilor si mai inovative tratamente pentru HIV si sa se concentreze in schimb pe profiturile date de medicamentele HIV existente. El a declarat ca rapoartele de cercetare din domeniul marketingului pentru industria farmaceutica sunt presarate cu referinte la “vegherea asupra scaderii vanzarilor”.

Desi Barr nu crede ca medicii si activistii din domeniul HIV sunt “personaje negative”, in acest scenariu, el a declarat ca ei sunt deseori fortati de necesitate sa devina dependenti de fondurile farmaceutice. “Acest lucru, i-ar putea face sa devina avocati inficienti pentru tratamente mai bune”, a declarat el. El si-a aratat ingrijorarea ca multe persoane care traiesc cu HIV ar putea presupune ca cei care militeaza in numele lor sunt sub influenta companiilor farmaceutice, iar acest lucru sa nu fie adevarat. Barr, insa, a declarat ca el personal a observat o imbunatatire in ultimii anii in sensul unei mai bune deschideri in a discuta aceasta problema si a gasi solutii.

Articol tradus de catre Asociatia SENS POZITIV, sursa documentare AIDSmeds.com

Un comentariu: