miercuri, 11 februarie 2009

Mail primit de la UNOPA in legatura cu problemele tratamentului ARV

Pentru cei interesati:

Ieri ne-am intalnit cu Ministrul Sanatatii, alaturi de ceilalti reprezentanti din Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice. A fost o intalnire ok, am reusit sa-i prezentam problemele care sunt pe tratament, au promis ca iau masuri sa nu mai fie intreruperi. A mai zis ca se va reveni la o achizitie centralizata a tratamentului ARV pe programul national, dar ca va ramane si la vanzare in farmaciile cu circuit deschis. Cititi va rog Comunicatul de Presa pe care l-am dat astazi de dimineata si memoriul pe care l-am lasat la ministru, cu problemele pe toate patologiile, inclusiv cele semnalate de UNOPA.

Astazi am primit semnalari mai multe din tara, Giurgiu, Petrosani, medici din tara, am vorbit cu dl. Streinu Cercel, cu dna Mardarescu si am inteles ca sunt mari probleme in asigurarea tratamentului in majoritatea zonelor. Sunt unele produse care lipsesc aproape de tot (Stocrin), dar vor fi si altele. Se pare ca Ministrul nu s-a inteles cu companiile producatoare si distribuitorii, asa ca nu se mai distribuie unele produse pe program, la care nu a fost acceptat de minister pretul propus de producator. Am vorbit cu Secretarul de Stat Nechita, care, aseara, in intalnirea cu dl. Ministru, ne-a spus sa-l contactam in orice problema; acesta mi-a cerut sa-i spun exact ce lipseste si unde, ca sa ia masuri. Am inteles de la CNLAS ca vineri au predat un raport la minister care semnala criza din toata tara, asa ca am depus la cabinetul Secretarului de Stat Nechita semnalarea atasata, pe care va rog sa o cititi, prin care le-am cerut masuri urgente, astfel incat pana la sfarsitul saptamanii tratamentul sa ajunga la toti pacientii care nu au tratatament acum.

Daca pana luni situatia nu se va rezolva, i-am anuntat ca incepand de miercuri 18.02.2009 UNOPA va organiza un  miting de protest in fata Ministerului pana va fi tratament. Cei din Petrosani voiau sa plece azi catre Bucuresti, i-am oprit si le-am spus sa astepte si sa iesim toti. In masura in care situatia se va rezolva, vom anula aceasta actiune. Dar este foarte posibil sa nu se rezolve situatia pe cale amiabila.

Va vom tine la curent cu ce se mai intampla, in masura in care vom avea acces la informatii.

Iulian Petre - Director Executiv
 
Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA

Bd. 
Nicolae Balcescu nr. 24, Sc.C, Et. 2, Ap. Ap. 7, interfon (II)7, Sector 1, Bucuresti
Tel: + 4 021 318 52 46
Fax: +4 021 319 93 29
GSM: 0740 065 992
          0724 355 878
www.unopa.ro

Acest mail a fost publicat cu acordul Directorului Executiv UNOPA, Iulian Petre. In legatura cu mitingul despre care se aduce vorbeste spre sfarsitul mail-ului, va vom anunta daca acesta se va tine sau daca situatia s-a rezolvat pe cale amiabila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu