marți, 10 februarie 2009

“Ar putea aparea un vaccin pentru HIV in patru ani”, a declarat castigatorul Premiului Nobel

HIV
Un om de stiinta francez castigator al Premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV a prevestit ca ar putea aparea un ‘vaccin terapeutic’ pentru infectia HIV in decurs de patru ani.

Luc Montagnier si echipa lui au descoperit HIV la Institutul Pasteur din Paris acum 25 de ani, si a fost rasplatit cu prestigiosul premiu impreuna cu alti oameni de stiinta care au colaborat la descoperirea originii virusului.

Montagnier, 76 ani, a declarat ca pe viitor ar putea fi posibila aparitia unui vaccin ‘terapeutic’ mai degraba decat a unuia preventiv, iar rezultatele acestui demers ar putea aparea in aproximativ trei-patru ani daca stabilitatea financiara s-ar reinstala.

“Eu cred ca ar putea fi posibila aparitia unui vaccin terapeutic, mai degraba decat aparitia vaccinurilor de prevenire. L-am putea administra persoanelor care deja sunt infectate”.

Un vaccin terapeutic previne inmultirea virusului dupa ce a avut loc infectarea.

Comitetul de decernare al Premiului Nobel, din cadrul Institutului Karolinska din Suedia, a laudat munca lor, declarand: “Descoperirea a fost foarte importanta pentru intelegerea biologica a bolii si a tratamentului sau antiretroviral”.

Acest articol a fost tradus de catre Asociatia SENS POZITIV, sursa MailOnline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu