vineri, 16 ianuarie 2009

Noua tableta de 75mg de darunavir a fost aprobata de catre FDA pentru utilizare la copiii HIV-pozitivi

Autoritatile de reglementare a medicamentelor din SUA au aprobat tableta de 75mg de darunavir (Prezista) pentru uz pediatric.

Pe 18 decembrie Food and Drug Administration (FDA – Autoritatea de reglementare a medicamentelor si alimentelor) din SUA a anuntat ca a aprobat noua tableta de 75mg de darunavir pentru utilizarea de catre copii cu varsta cuprinsa intre sase si 18 ani.

Darunavir imbunatatit cu ritonavir trebuie luat de doua ori pe zi in combinatie cu alte medicamente anti-HIV de catre copii HIV-pozitivi cu varsta cuprinsa in acest interval, doza de medicament depinzand de greutatea copilului. Greutatea minima necesara pentru tratamentul cu darunavir/ritonavir este de 20 kg.

Pentru copii care cantaresc intre 20 si 30 kg doza de darunavir/ritonavir administrata de doua ori pe zi este 375/50mg. Copii a caror greutate este cuprinsa intre 30 si 40 kg ar trebui sa primeasca o doza de darunavir/ritonavir de doua ori pe zi de 450/60mg. Pentru copii cu greutatea peste 40 kg doza de darunavir/ritonavir este 600/100mg de doua ori pe zi.

Darunavir nu trebuie folosit pentru tratarea copiilor HIV-pozitivi cu varsta sub trei ani, iar siguranta si eficacitatea medicamentului la copii cu varsta cuprinsa intre trei si sase ani nu a fost stabilita.

Acest articol a fost tradus cu acordul Organizatiei NAM, articolul original se gaseste aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu