miercuri, 19 noiembrie 2008

WORLD COMMUNITY GRID
World Community Grid este un proiect realizat de IBM la scara mondiala, menit sa ajute comunitatea internationala de cercetatori in a primi putere de procesare fara a investi in super-calculatoare de zeci de milioane de dolari. Aici intervine fiecare voluntar! Si totul e foarte simplu si nu deranjeaza pe nimeni... puterea de procesare o doneaza fiecare calculator inscris in program, in timpul in care este nefolosit dar aprins, sau in timpul in care este folosit cu aplicatii care nu ii acopera intreg potentialul... deci ramane destula putere de procesare neutilizata... Se pot forma si echipe, se primesc puncte, pentru cei motivati de asa ceva... important este ca fiecare poate contribui in acest fel la gasirea unor tratamente pentru boli grave, care ne preocupa de zeci de ani fara nici un rezultat spectaculos. Cand se vor gasi tratamentele vei putea fi mandru ca si tu ai contribuit cu ceva...

Sunt 5 proiecte active de cercetare pentru care aceasta aplicatie aduna putere de procesare de la voluntari: AfricanClimate@Home, Discovering Dengue Drugs – Together, Human Proteome Folding - Phase 2 (un proiect derulat si prin aplicatia Folding@Home de care poate ati auzit), FightAIDS@Home si Help Cure Muscular Dystrophy. Mai multe despre proiecte gasiti pe pagina World Community Grid la Research.

Clientul sub forma de screensaver va va afisa exact si pentru ce proiect lucreaza la momentul respectiv, si o descriere exacta a proiectului. Tot ce trebuie sa faceti este sa va instalati clientul de WCG care este disponibil si pentru Mac si pentru PC (Windows si Linux) si gata... restul face singur, si va garantez ca nici nu se observa ca e instalat... Pe prima pagina aici World Community Grid vei gasi butonul de Download.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu