duminică, 2 noiembrie 2008

Traieste cu HIV: Relatiile sexuale: “Re-infectarea” sau Suprainfectarea

Sexul neprotejat poate avea si alte riscuri de sanatate pentru persoanele infectate cu HIV, in afara de BTS. Au existat cazuri cand o persoana infectata cu HIV a fost suprainfectata cu un alt subtip sau tulpina de HIV rezistent la tratament ARV.

Uneori, urmarile au fost o crestere in incarcatura virala si o scadere a celulelor CD4. In plus, optiunile de tratament devin limitate pentru ca tipul de HIV cu care au fost suprainfectati era rezistent la una sau toate clasele de medicamente antiretrovirale pe care le luau precum si altele pe care nu le luasera inca. Nu se cunoaste cat de usor cineva poate sa fie suprainfectat/a cu HIV. Pana acum, numai cateva cazuri au fost inregistrate in lumea intreaga , aproape toate printre barbati gay care au facut sex anal neprotejat. Insa a existat si un caz inregistrat de suprainfectare la un cuplu heterosexual.

Desi suprainfectarea pare sa se intample destul de rar, exista anumiti factori care pot creste riscul ca acest lucru sa se intample. Cel mai important pare sa fie intreruperea tratamentului. De ce anume nu se site inca.

acest material a fost tradus cu acordul Organizatiei NAM, articolul original il gasiti aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu