duminică, 2 noiembrie 2008

Traieste cu HIV: Relatiile sexuale: Incarcatura virala nedetectabila si contagiozitatea

O incarcatura virala nedetectabila este scopul terapiei antiretrovirale. Aceasta nu inseamna ca te-ai vindecat de HIV, doar ca schema de tratament pe care o iei a redus abilitatea virusului sa se reproduca deci nu mai poate fi detectat in sange. O incarcatura virala nedetectabila in sange nu inseamna insa ca tu nu mai transmiti virusul.

Desi foarte multe persoane cu o incarcatura virala nedetectabila in sange au de asemenea si o incarcatura virala nedetectabila in lichidele seminale si vaginale si par ca nu vor transmite HIV asa de usor, nu este intotdeauna asa. Unele persoane cu o incarcatura virala nedetectabila in sange au destula incaractura virala in lichidele seminale si vaginale pentru a infecta pe altcineva.

Studii au fost facute mai ales la barbati si s-a gasit ca daca aveau o ITS netratata, mai ales gonoree, acest lucru marea riscul ca incarcatura virala sa fie detectabila in sperma.

HIV poate de asemenea fi prezent in celule si este posibil ca acestea sa transmita infectia cu HIV chiar daca o persoana are o incarcatura virala nedetectabila . In plus, aceste studii au gasit de asemenea ca cei care au incarcaturi virale foarte mari au o incarcatura virala mare si in sperma si sunt foarte contagiosi.

Daca o persoana seropozitiva rezistenta la medicamente anti-retrovirale transmite virusul la alta persoana e posibil ca acea persoana sa devina si ea rezistenta la acelasi medicament si astfel persoana nou infectata sa aiba posibilitati de tratament mai limitate la inceperea terapiei ARV.

Acest material a fost tradus cu acordul Organizatiei NAM, articolul original il gasiti aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu