vineri, 14 noiembrie 2008

Caz de discriminare solutionat de C.N.C.D.

Ieri, 13 Noiembrie 2008, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a solutionat primul caz de discriminare impotriva unei persoane seropozitive, in favoarea acesteia.

Discriminarea a avut loc in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca - Bucuresti, in urma cu cateva luni. T., membru SENS POZITIV, suferind de o adenopatie severa (ganglioni inflamati) a mers la spital pentru efectuarea unei biopsii. Aici i-a fost facut public diagnosticul de catre personalul medical al Spitalului de Urgenta Floreasca.

Este primul caz de discriminare solutionat de C.N.C.D. in favoarea unei persoane seropozitive. Justitia din Romania nu foloseste precedentul, dar cel putin pentru persoanele care traiesc cu HIV in Romania, acest este un precedent care speram sa le dea incredere ca pot apela la C.N.C.D.

Vom reveni cu detalii despre acest caz in cursul zilelor urmatoare (solutionarea va fi trimisa in 10 zile).


3 comentarii:

 1. As dori sa stiu mai multe detaii legate de acest caz, daca puteti sa imi raspundei va rog la cateva intrebari:
  1. Cine a facut plangrea? Persoana discriminata sau vreo organizatie/prieteni/parinti?
  2. In dosar apare numele complet sau initialele?
  3. Care este probabilitatea ca depunand plangere, unei persoane infectate sa ii fie divulgat "secretul" catre alte persoane.
  4. Persoanele implicate in procedura de depunere a plangerii si solutionarea acesteia, au respectat ele confidentialitatea? Ma refer aici la: secretare, asistenti, judectori etc. carora le-a trecut prin fata dosarul cu pricina.

  RăspundețiȘtergere
 2. si inca ceva. La mine e ora 8 si 20 de minute, dar anuntul apare publicat la 10.20 de minute.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna Ludmila,

  1. Plangerea a fost facuta de persoana discriminata, cu ajutorul unui ONG (a primit sfaturi despre procedurile ce trebuiesc urmate).
  2. In dosar apare numele complet.
  3. Nu am cum sa raspund la aceasta intrebare... pe care nu o inteleg prea bine... Cine sa divulge "secretul"? CNCD-ul??
  4.Aceeasi persoana a facut plangere si in justitie inpotriva respectivei asistente medicale. Procesul se desfasoara cu usile inchise. Pana acum beneficiarul nostru nu s-a plans de nici un tratament necorespunzator din partea CNCD-ului sau tribunalului unde se desfasoara procesul.

  Voi reveni cu detalii despre acest caz imediat ce vom primi actele de solutionare a cazului.

  Alina

  RăspundețiȘtergere