vineri, 17 octombrie 2008

A fost descoperita o noua tinta de a lupta impotriva virusului HIV

Cercetatorii de la universitatea din Los Angeles (University of Southern California) au descoperit structura atomica a factorului uman de lupta contra virusilor, numit APOBEC-3G. Descoperirea poate fi folosita pentru a gasi o noua cale de a descoperi noi medicamente care sa actioneze impotriva virusului HIV, lucru aratat intr-un articol din publicatia Nature.

Alti cercetatori au descris anterior cum APOBEC-3G poate lucra ca un antiviral in interiorul celulelor umane, impiedicand virusii sa se lege de genele umane. Din pacate, HIV poarta o proteina numita VIF, care se leaga de APOBEC-3G, si opreste activitatea lui antivirala.

Acum o echipa de la universitatea din Los Angeles, formata de biologi, condusa de dr Xiaojiang Chen, PhD, a descoperit structura atomica a portiunii active a APOBEC-3G de care se leaga proteina VIF. Acest lucru poate permite cercetatorilor sa gaseasca noi medicamente care sa se lege de proteina VIF; lucru ce va impiedica proteina VIF sa se lege de APOBEC-3G, astfel va oferi posibilitatea ca organismul uman sa lupte cu virusul HIV pe cai naturale.

articolul original se poate gasi aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu